Group Admins

  • Profile picture of bouchereau
  • Profile picture of daubresse
  • Profile picture of esling

Orchids

Public Group active 6 days, 9 hours ago

Welcome to the Orchids user group.

This user group is devoted to the Orchids orchestration system and its users, but also on the topic of computer-aided orchestration and generic sound mixture optimization. In order to facilitate the exchange of bug reports, idea and collaborative thinking, we encourage any kind of report on errors, bad or good results, desired features, ideas, remarks and any other topic.

Please report any unsolved problem, ideas or even cool sounds to this group and we will be glad to discuss it. If you want to start using the software, please read the full documentation, which provides turnarounds to known issues: http://repmus.ircam.fr/_media/esling/orchids-documentation.pdf

http://forumnet.ircam.fr/user-groups/orchids/
http://forumnet.ircam.fr/product/orchids/

SOL issue

Author 1 Subscribed Users |
Profile photo of bensi
bensi

Thanks to the forumuser emptiness, it is possible to launch orchids on high sierra.
But now i have some issues with the downloaded SOL_0.9_HQ folder. First it didn’t recognize this folder as a folder, something like “this is not a folder”. So I imported the whole SOL folder with the “Import Folder”-command in the explorer tab. And now, my computer analyses each sound of the SOL folder, which seems to takes ages…

My questions:
1. Do I have to analyze the downloaded SOL-folder and wait till it’s done?
2. If it’s not necessary. What is the right way to connect orchids with the SOL-database?
According to the manual, under common problems 5.1.2 “Please make sure that you drop the folder on the pre-existing SOL 0.9 icon (that should be crossed and red at the beginning, then becomes normal).” But I can’t find a “SOL 0.9 icon” anywhere in the application.

Thanks for your help.

July 11, 2018 at 14:41 #27101

You must be logged in to reply to this topic.

Log in now